Web novinar – škola web novinarstva
Organizator
Udruženje novinara Srbije, najznačajnija srpska novinarska organizacija. Vodeći centar u obrazovanju i usavršavanju za novinarstvo i nove medije. Više informacija
Kontakt
Resavska 28/1
11 000 Beograd
T: + 381 (0)11 32 36 337
E-mail: vebnovinar@uns.rs
Povežimo se


/** * @package WordPress * @subpackage UNS */ ?>

Počela obuka za XIII generaciju polaznika

Datum : 24. 10. 2016.

Nova generacija polaznika Škole veb novinarstva počela je sa radom proteklog vikenda, a kurs pohađa i 12 novinara iz lokalnih medija.

 
Polaznici koji su se opredelili za standardan kurs predavanja i vežbe prate svаke subote i nedelje od 10 sati u Press centru Udruženja novinara Srbije (Knez Mihаilova 6/III), dok je polaznicima koji su se odlučili za online kurs na raspolaganju direktan prenos svih predavanja i vežbi, interaktivan odnos sa predavačima i polaznicima u sali, kao i svi nastavni materijali u elektronskoj formi.

 
Tokom prvog radnog vikenda polaznici su učili specifičnosti veb novinarstva i pisanje za veb, kao i osnovne elemente i korake prilikom pripremanja multimedijalnog sadržaja, a održane su i prve praktične vežbe. Kurs traje osam radnih vikenda i obuhvata ukupno 88 časova predavanja i vežbi.

 

Znanja i veštine stečene tokom kursa biće testirana tokom završne vežbe po završetku svih predavanja, a svi polaznici koji uspešno polože završni test stiču i diplomu Škole veb novinarstva Udruženja novinara Srbije.

 
U XIII generaciji nalazi se i 12 novinara iz lokalnih medija iz Ljiga, Šapca, Leposavića, Kragujevca, Kikinde, Zrenjanina, Odžaka, Čaglavice i Niša, a njihova obuka odvija se uz podršku Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije u okviru projekta “Nauči više – informiši bolje: Sticanje veb i video veština za profesionalizaciju novinarstva i lokalnih medija”.

Tagovi: , , , , , ,

Komentari


Facebook
Galerija
Utisci polaznika
Slađana Vasiljević
Novinar
Naučila sam odlične, praktične stvari, a predavači su vrsni i nesebično dele znanje.